بخش های مختلف جاوا

جاوا در سه زمینه کلی حرفهای خوبی برای گفتن داره. برنامه نویسی تحت دسکتاپ ، برنامه نویسی تحت سرور و برنامه نویسی موبایل.

برنامه نویسی Desktop Application :

در این بخش که ممکنه بیشتر از هر بخش دیگه ای با هاش آشنا باشید شما میتوانید برنامه های ویندوزی و گرافیکی بنویسید . در این بخش شما به یک کتابخانه وسیع با بیش از هزاران ای پی آی دسترسی خواهید داشت و توانایی نوشتن هر گونه نرم افزار برای اجرا بر روی پی سی خانگی را خواهید داشت و از نوشتن بازی های گرافیکی دو بعدی گرفته تا برنامه های دیتا بیسی همگی در ویژگ این برنامه ها نهفته می باشد. این بخش از برنامه نویسی برای جاوا رو JavaSE یا Java Platform Standard Edition مینامند . که شامل کتا بخانه هایی چون Swing,AWT,J2D,JNI,…. میباشد.

برنامه نویسی تحت سرور :

در این بخش که پر کاربرد ترین و گران ترین و جالب ترین بخش های برنامه نویسی جاوا ست شما توانایی نوشتن برنامه برای یک شبکه و کلا یک سرور را خواهید داشت. این بخش جاوا صرفا شامل برنامه نویسی تحت وب و HTTP نمیباشد بلکه مخصوص برنامه نویسی برای شبکه های بزرگ نیز میباشد. اکثر پروژه های بزرگ مثل اتوماسیون ها وزرات خانه های دولتی ، ارتش ، وزارت اطلاعات و یا کتابخانه ملی و … را با این بخش از جاوا مینویسند. مفاهیم بخش های مختلف این قسم برنامه نویسی جاوا به قدری زیاد و گسترده است که شاید شما را به قدری گیج کنه که از کلا هر چی برنامه نویسی سیر بشید ولی اگه وقت بذارید و از چند نفر کار بلد هم کمک بگیرید متوجه خواهید شد که گنج واقعه ای همین کنار دستتون بوده و شما تو ماکروسافت دنبالش میگشتید.
همین قدر بگم که این بخش از جاوا تنها میان افزاری هست که بطور کامل استاندارد ها برنامه نویسی تحت شبکه و سرور رو در خودش جای داده و اصولا برای پروژه هاییی ک توسط اون انجام میشه بودجه های میلیاردی در نظر گرفته میشه. و فقط همین ق در بدونید بزرگترین تولد کننده نرم افزار جهان و پول دار ترین آن ها (یعنی اوراکل) داره از روی کار بر همین بخش جاوا پول در میاره و بهتره بدونید که سرمایه ای که برای یکی از پروژه های کوچک گرفته بودند چیزی حدود به نصف بودجه جمهوری اسلامی ایران بوده.
(منظورم از اورکل دیتا بیس اون نیست بلکه منظورم Application Server اون و بخش توسعه اپلیکیشن سرورشه).
این بخش از برنامه نویسی جاوا رو JavaEE یا Java Enterprise Edition مینامند.

برنامه نویسی موبایل :

در این بخش شما میتونید برای موبایل و دیگر سخت افزار های مشابه اون برنامه بنویسید (هادی جان در باره این بخش جاوا اطلاعات زیادی دارند.) . این بخش از برنامه نویسی جاوا دارای کتابخانه های مختلف برای گرافیک در جاوا ابزار و کنترل های جاوا و ابزار جانبی چون بلوتوس و یا انفرارد و ….. را داراست .
این قسم از برنامه نویسی جاوا رو به اختصار JavaME یا Java Mobility Edition نام داره .

امید فرجی

سلام، امید فرجی هستم از همدان. از سال 1398 در حوزه برنامه نویسی فعالیت دارم و در این مدت پروژه های تجاری مختلفی انجام دادم. همچنین از سال 1391 سایت آموزش تخصصی جاوا را راه اندازی کردم و در خدمت شما هستم. امیدوارم مفید بوده باشم.

شما ممکن است این را هم بپسندید

۷ پاسخ‌ها

  1. سامان گفت:

    از JDK6 دیگه j2ها تموم شدن.

  2. Mojgan گفت:

    salam.
    man dar swed hastm, chetory mitonam sorse barname ha ro bekharam. mamnon misham behem komak konid.
    ba tashakor

  3. جاواکار گفت:

    آها، اگه اونطوره که از دست من خارجه

  4. razieh گفت:

    سلام من تازه می خوام شروع کنم به برنامه نویسی با جاوا
    البته تو یادگیری زبان جاوا زیاد مشکل ندارم به این خاطر که خیلی شبیه هست به زبان هایی که فبلا بلدم مثل سی و سی پلاس پلاس
    ولی راجع به
    spring mvc,j2ee
    و برنامه هایی که با اینا تحت وب نوشته میشن اصلا توجیح نیستم
    میشه کمکم کنید و بگید از کجا باید شروع کنم
    خیلی خیلی ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *